fb

Veelgestelde
Vragen

Delft is goud, jij bent goud

Wat houdt ‘Delft is goud, jij bent goud’ in?
‘Delft is goud, jij bent goud’, is onderdeel van het Gouden Eeuwjaar in Delft, gaat om bijzondere verbintenissen tussen mensen. Je kan voor € 37,50 een héél bijzonder cadeau kopen voor iemand die je goud vindt: een unieke, gepersonaliseerde gouden klinker die voor eeuwig wordt verankerd in de Jozefstraat in Delft.

Hoe werkt het precies?
Je kan de cadeaudoos voor € 37,50 (excl. verzendkosten) in onze pop-upwinkel bij de VVV Delft (Kerkstraat 3) kopen. In de cadeaudoos zit:
• een kaart voor je persoonlijke boodschap voor de ontvanger;
• een miniatuurklinker met gouden laag als aandenken;
• een instructieflyer met unieke activatiecode waarmee de ontvanger de productie van de
grote gouden klinker in gang zet en doorgeeft welke initialen (max. 4) hij of zij in de
klinker gegraveerd wil hebben.
De initialen worden vervolgens met de hand in de klinker gegraveerd en deze krijgt vervolgens een keramieken goudlaag en wordt afgebakken. Er gaan enkele maanden overheen voordat de klinker samen met vele andere klinkers in de Jozefstraat wordt gelegd. De ontvanger krijgt een uitnodiging voor de feestelijke onthulling.

Bestellen & Activeren

Wie kan zo’n klinker kopen?

Iedereen die iemand anders goud waard vindt! Binnen en buiten Delft en binnen en buiten Nederland. Want iedereen kent wel iemand die in het zonnetje gezet mag worden. Denk aan de , de buurvrouw die altijd de pakketjes aanneemt. Of de kantinejuffrouw die elk weekend als vrijwilliger bij de voetbalclub de koffie schenkt. Of aan die ene lieve meester of aan een geliefde die 50 wordt.

Hoe komt mijn persoonlijk boodschap op de kaart?

Als je de cadeaudoos bij de pop-up winkel bij de VVV Delft (Kerkstraat 3) koopt, dan schrijf je zelf de boodschap op de kaart die bovenin de cadeaudoos zit.

Moet je de klinker altijd aan één persoon geven?

Zeker niet! Je kan de gouden klinker ook aan twee of meer personen cadeau doen. Denk aan die behulpzame buren die altijd de gordijnenservice verzorgen tijdens de vakantie. Of aan het echtpaar dat 50 jaar getrouwd is. Of aan het hockeyteam dat eindelijk de beker heeft gewonnen. De ontvangers mogen zelf bedenken welke vier hoofdletters zij in de klinker gegraveerd willen hebben.

De ontvanger moet de klinker activeren. Hoe werkt dat?

In de cadeaudoos zit een instructieflyer met unieke activatiecode waarmee de ontvanger de productie van de grote gouden klinker in gang zet en doorgeeft welke initialen (max. 4) hij of zij in de klinker gegraveerd wil hebben. Hoe? Heel eenvoudig!

1. Ga naar www.delftisgoud.nl/activeren

2. Vul de unieke code in die op de flyer staat

3. Vul de contactgegevens in en geef de gewenste karakters door voor op de klinker (max. 4)

4. Klik op ACTIVEER

De order gaat vervolgens naar de fabriek waar de initialen in de klinker worden gegraveerd. Vervolgens komt er een keramieken goudlaag overheen en gaat de klinker de oven in. Er gaan enkele maanden overheen voordat de klinker samen met vele andere klinkers in de Jozefstraat wordt gelegd. De ontvanger krijgt te zijner tijd jullie uitnodiging voor de feestelijke onthulling.

Tot wanneer kan de ontvanger de klinker activeren?

De klinkers kunnen tot en met 31 maart 2021 geactiveerd worden via www.delftisgoud.nl/activeren. De klinkers worden in het voorjaar van 2021 in de Jozefstraat geplaatst.

Retouren

Kan ik mijn aankoop retourneren?
Ja, dat kan. Je kan de cadeaudoos binnen 14 dagen persoonlijk inleveren bij de VVV Delft (Kerkstraat 3 in Delft) of per post te retourneren aan:

VVV Delft
T.a.v. Delft is goud, jij bent goud Kerkstraat 3
2611 GX DELFT

De voorwaarden voor het retourneren van de cadeaudoos zijn als volgt:
• De cadeaudoos dient onbeschadigd te zijn.
• De inhoud van de cadeaudoos dient compleet te zijn, d.w.z. kaart, miniatuurklinker en
instructieflyer te bevatten.
• De gouden klinker mag nog niet zijn geactiveerd.
• Retourneer je de cadeaudoos per post? Dan vragen we je het retourformulier in te vullen en
bij te voegen dat je hier kunt downloaden.
• Laat de originele kassabon of de orderbevestiging die je per mail hebt ontvangen zien of voeg deze bij je retourzending bij.
• Als je de cadeaudoos per post retourneert, bewaar dan het verzendbewijs om indien noodzakelijk de datum van verzending aan te kunnen tonen.
• De kosten voor retourzending zijn voor rekening van de afzender.

Na ontvangst van de geretourneerde cadeaudoos wordt deze door de VVV Delft gecontroleerd en beoordeeld. Indien de staat en inhoud van de cadeaudoos akkoord zijn bevonden, dan wordt tot terugbetaling van het aankoopbedrag overgegaan.
• Bij retourneren in de VVV winkel ontvang je direct het aankoopbedrag retour.
• Bij retourneren per post ontvang je binnen 14 dagen het aankoopbedrag op bankrekening. Je ontvangt hiervan per mail een bevestiging.

Klinker

Hoe ziet de klinker er uit?

In de cadeaudoos zit een kleine, symbolische miniatuurklinker met een keramieken goudlaag voor de ontvanger. De klinker die in de Jozefstraat komt te liggen is een échte straatklinker, met de initialen van de ontvanger er in gegraveerd en met een keramieken goudlaag er overheen.

Waar komen de klinkers te liggen?

De gouden klinkers worden gelegd in de Jozefstraat in Delft. Samen toveren wij zo deze straat om tot een gouden loper, waarbij elke klinker symbool staat voor een verbintenis tussen twee mensen.

Hoe lang blijft de klinker liggen in de stad?

De Jozefstraat wordt tijdens het Gouden Eeuwjaar gefaseerd omgetoverd tot een gouden loper van klinkers. De klinkers zijn slijtvast en liggen in principe voor decennia in het Delftse straatbeeld verankerd.

Gouden verhalen

Wat zijn de gouden verhalen?
Elke klinker symbool staat voor een verbintenis tussen twee mensen. Deze gouden verhalen halen wij op en delen wij via www.delftisgoud.nl/verhalen. Een selectie van deze verhalen zijn te bewonderen in de speciale pop-up winkel in de VVV Delft. Als je het verhaal achter jullie klinker ook wilt delen, kan je een mail sturen naar info@delftisgoud.nl o.v.v. gouden verhaal met een korte toelichting en contactgegevens. Wij nemen dan contact met je op.