fb

Bijzondere
en unieke
gouden verhalen

Secrid is commercieel én sociaal

Guido Bindels (42) is manager Marketing & Sales bij Werkse!, het Delftse werkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt. Hij is dan ook erg blij met werkgevers die deze doelgroep een kans geven. Zoals Secrid, het bedrijf dat met daverend succes hippe mini-wallets produceert. “Secrid verdient dan ook dubbel en dwars een gouden klinker.”

“Wij hebben als Werkse! geen bepaalde persoon uitgekozen voor een gouden klinker, maar een heel bedrijf. Secrid is de firma van die kleine portemonneetjes waar je je pasjes en cards handig en skimproof kunt opbergen. Wereldwijd een enorme hit, maar gelukkig is het bedrijf gewoon in Nederland gebleven. Het maakt volop gebruik van de arbeidskrachten die wij ze kunnen leveren, en dat betekent werkgelegenheid voor mensen die helemaal aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten. Die zijn daar superblij mee en ze zijn supertrots dat ze voor zo’n succesbedrijf kunnen werken. Secrid is niet alleen uit op financieel rendement, maar onderneemt ook met een sociaal hart. Als het Secrid echt puur om het geld te doen zou zijn, zou het naar het buitenland moeten verhuizen. Of een loonbedrijf in de arm moeten nemen dat met goedkope arbeidskrachten werkt.”

Ziel en zaligheid

“De fabricage van de fysieke onderdelen van die wallets en het in elkaar zetten ervan gebeurt dus in Nederland. Het gaat bij die productie en assemblage om kortcyclische handelingen die in verschillende stappen opgeknipt kunnen worden, waardoor ze voor onze doelgroep behapbaar zijn. Onze medewerkers moet je geen twintig handelingen door elkaar heen laten verrichten, dan raken ze het spoor bijster. Maar als je het werk opknipt, kunnen ze het perfect met al hun ziel en zaligheid en met volle concentratie uitvoeren. En daarmee zijn ze productiever dan willekeurig welke andere arbeidskracht ook, want ze laten zich door niets of niemand afleiden. Daarom is het voor Secrid commercieel ook interessant. En het mes snijdt aan twee kanten: ook voor Werkse! is het mooi dat we dit bedrijf met zijn prachtige producten in onze etalage kunnen zetten. Ook daarom verdient Secrid die gouden klinker dubbel en dwars!”

Guido Bindels: “Als het Secrid echt puur om het geld te doen zou zijn, zou het naar het buitenland moeten verhuizen. Of een loonbedrijf in de arm moeten nemen.”