fb

Bijzondere
en unieke
gouden verhalen

Oma helpt altijd iedereen

Fara van ’t Hof is 11 jaar en heeft twee broers, Elian (14) en Sivan (9), en een zus, Junia (7). Gevieren geven ze hun oma José (71) een gouden klinker cadeau. Fara: “Omdat ze altijd iedereen helpt: op school bijvoorbeeld, met breiles en andere handwerkjes. Of in de kindertuintjes. Ze is gewoon superaardig.”

“Die kindertuintjes zijn een soort schooltuintjes maar dan van een stichting. Mijn broers en ik hadden vroeger ook zo’n tuintje, met aardappelen, groenten en heel veel bloemen. Maar we vonden het na een tijdje niet meer zo leuk … En bovendien hebben we nu zelf een moestuin bij ons huis. Onze oma is trouwens vier jaar geleden naar Delft verhuisd, vlakbij de Albert Heijn en onze school, we kunnen er altijd heel makkelijk langs gaan – Elian maakt daar z’n huiswerk, dan kan hij zich beter concentreren. Opa was in 2014 overleden, en oma wilde toen niet alleen in haar huis in Strijen blijven wonen – dat ligt in de Hoeksche Waard onder Rotterdam – dat huis was veel te groot voor haar alleen, en toen is ze dus naar Delft gekomen. Ze past heel vaak op bij ons als papa en mama naar een feestje gaan of zo.”

Geen taart van Abel …

“Oma doet van alles op onze school. Ze geeft breiles en handwerken. En ze is ook taalmaatje voor vluchtelingen, als vrijwilligster. Vorig jaar heeft ze met Sinterklaas geholpen met m’n surprise, we hadden samen een heel groot paard gemaakt! Wat daar inzat als cadeautje? Nou, een heel klein paardje … En ook nog een mooie steen en een Tony Chocolonelyreep. Wat ik nog wil zeggen: het was mama’s idee, van die Gouden Klinker. Maar een heel goed idee, want ik heb al eens eerder geprobeerd om oma in het zonnetje te zetten: ik wilde een taart voor haar bakken in het tv-programma ‘Taarten van Abel’. Maar daarvoor ben ik toen niet uitgekozen. Daarom is die gouden klinker des te leuker!”

Farah van ’t Hof: “Mijn oma doet van alles voor iedereen. Ze geeft breiles op school, helpt bij de kindertuintjes …. En ze is ook nog eens taalmaatje voor vluchtelingen, als vrijwilligster.”