fb

Bijzondere
en unieke
gouden verhalen

Mirte weet iedereen mee te krijgen

Apetrots is Raymond van Uffelen (46) op Ray Brandstore, zijn ‘meer- dan-een-jeanswinkel’ aan de Wijnhaven. Maar zo mogelijk nog trotser is hij op wat een collega-ondernemer een paar straten verderop allemaal presteert. Vandaar dat hij haar met een gouden klinker in het zonnetje wil zetten: Mirte van Eijl, ‘Purpose Entrepreneur & Changemaker’: “Zij is een verbinder pur sang.”

“Ik doe in kleding, met als specialiteit jeans: ik wil graag aan iedereen een passende jeans verkopen. Twintig jaar geleden is die passie gewekt, toen ik in loondienst kwam bij The Way In, toen dé denimwinkel van Delft. Daar is dat blauwe hart van mij geboren! Sinds vijf jaar heb ik mijn eigen zaak, en vanaf die tijd heb ik ook contact met Mirte. Zij had toen een meubelstoffeerderij . Ik organiseer graag allerlei activiteiten in mijn winkel, om te laten zien wat voor talent er in Delft rondloopt en om mijn klanten te inspireren en te verrassen. Van Mirte had ik dan ook een paar van haar meubels in de winkel staan en ze is ook een paar keer in de etalage komen zitten om daar demonstraties te geven. Daar straalde enorm veel energie en enthousiasme vanaf!”

Een maatschappelijke touch

“Mirte was al snel in de weer met het opzetten van een pop-up store voor jonge ondernemers die met gerecyclede en sustainable producten werken. Dat resulteerde in LU-ST, bij mij om de hoek in de Voorstraat, waar ze producten verkoopt van ontwerpers met een maatschappelijke touch. Of ik zelf sustainable producten verkoop? Nou, voor bepaalde merken jeans gaat dat op, ik denk zo’n 30% van mijn assortiment. Maar met Mirte heb ik vooral gemeen dat wij allebei heel erg geloven in samenwerken en verbinden. Vandaar dat we een paar jaar terug met nog een derde collega-ondernemer uit de buurt het samenwerkingsplatform Blue Sunday hebben opgericht, om de zondagopening te promoten – die er ook gekomen is. Van alles wat Mirte doet, straalt het enthousiasme af, ze weet iedereen mee te krijgen – recentelijk bijvoorbeeld ook weer met ‘I change’, haar platform om voedselverspilling tegen te gaan. Ze is punctueel, doelgericht, een echte doorzetter en een spin in het web. Een verbinder pur sang.”

Raymond van Uffelen: “Van alles wat Mirte doet straalt het enthousiasme af, ze weet iedereen mee te krijgen. Ze is punctueel, doelgericht, een echte doorzetter en een spin in het web. Een verbinder pur sang.”