fb

Bijzondere
en unieke
gouden verhalen

Mijn eigen Wall of FEM

Toen ze een gouden klinker cadeau kreeg, was Femke van den Boogerd daar vanzelfsprekend erg verguld mee – letterlijk en figuurlijk. Maar ze vond dat iemand anders nog meer recht op zoiets had: haar 88-jarige oma Lies Garos. En omdat ze toch bezig was, bestelde ze in één moeite door ook klinkers voor haar kinderen Sepp (7) en Tess (6). “Als geboren en getogen Delvenaren zullen ze dat later prachtig vinden.”

“Zelf kom ik niet uit Delft, maar uit Maassluis – ik ben pas in 2007 in Delft komen wonen. Maar ik kom er al bijna wekelijks vanaf mijn zesde, omdat ik van jongs af aan heb gewaterpolood bij de Delftse Zwemvereniging DZV. Maar goed – nu die gouden klinker van mij. Begin december vorig jaar kreeg ik er een cadeau bij mijn afscheid als arbeidsjurist bij DAS Rechtsbijstand. Hartstikke leuk natuurlijk, ik had daarvoor al wel van de actie ‘Delft is goud, jij bent goud’ gehoord, maar er verder niet bij stilgestaan. Maar toen dacht ik: als er iemand recht op zo’n steen heeft, dan is het mijn oma Lies Garos wel. Want zij is echt op heel veel manieren met Delft verbonden, onder meer als waterpolovrouw van het allereerste uur, uiteraard bij DZV!”

Wall of FEM

 “Maar daarnaast is zij ook beschermvrouwe van de Mijnbouwkundige Vereeniging van de TU Delft. Dat komt zo: de ouders van mijn oma hadden een café aan het Noordeinde, heel toepasselijk Het Noorden genaamd, het bestaat nog steeds trouwens. Het was het stamcafé van de leden van die studievereniging, vandaar dat mijn overgrootouders tot beschermheer en -vrouw waren gebombardeerd. Deze eretitel ging later over op mijn oma. Maar Het Noorden was ook belangrijk voor de roeiers van LAGA, en ook met die vereniging heeft ze een band voor het leven. Nu ze 88 jaar is, is het dan ook de hoogste tijd om haar te eren met een gouden klinker. En omdat mijn kinderen net zo goed bij Delft horen, krijgen zij er allebei ook eentje. Ik hoop dat die drie klinkers straks naast die van mij komen te liggen: LIES., SEPP en TESS in mijn eigen Wall of FEM!””

Femke van den Boogerd: “Mijn oma is op zó veel manieren verbonden met Delft!”