fb

Bijzondere
en unieke
gouden verhalen

Marjolein heeft voor iedereen oog

Angela Kok is als zelfstandig projectleider Kunst en Cultuur gevestigd in Delft. Ze woont al weer 18 jaar aan de Hof van Delftlaan. Een beregezellige straat, en dat komt mede door de buurvrouw die ‘schuin-schuin-schuin’ tegenover haar woont: Marjolein Kenselaar. Iemand met een gouden hart, vandaar die gouden klinker. “Ze is ontzettend betrokken en gastvrij.”

“Toen wij in de Hof van Delftlaan kwamen wonen, bestond daar nog geen echte straatcultuur, er waren weinig onderlinge contacten tussen de bewoners. Daar wilde ik verandering in brengen, en Marjolein – die wat later in de straat kwam wonen – haakte daar enthousiast op in. Wij hadden elkaar meteen gevonden, onze dochters zaten bij elkaar in de klas op de basisschool, dus dan gaat het snel. Samen met aantal andere buren hebben we toen een straatfeest georganiseerd. Een aantal jaren zijn we dat blijven doen, om daarna het stokje over te geven aan ‘de nieuwe generatie’. Marjolein is toen met een ander groepje buren walking dinners gaan organiseren. Jong en oud doen daaraan jaarlijks mee, we hebben een heel diverse mix van straatgenoten: stellen met heel jonge kinderen, een middengroep waar wij toe behoren, maar ook een aantal tachtigplussers.”

‘Wees toch niet altijd zo bescheiden …’

“Marjolein is ontzettend betrokken en gastvrij, heeft een groot hart en heeft voor iedereen oog. Ze is jarenlang coördinator geweest van de Vakantiebank hier in Delft. Vakanties en dagjes uit regelen voor mensen die dat niet zo goed kunnen betalen – vergelijkbaar met de voedselbank. Ze vangt af en toe kinderen op die thuis niet zo’n leuke tijd hebben, die komen dan een tijdje bij Marjolein en Frank logeren. Ook zet ze zich in voor Molen De Roos, langs het spoor. Wat onze straat betreft: als er nieuwe buren komen wonen, vangt zij ze steevast op, maar ze staat ook altijd klaar voor de ouwetjes. Soms denk ik wel eens: wees toch niet altijd zo bescheiden … Maar zo is ze nou eenmaal. Nog één voorbeeld dan: toen wij vijf jaar geleden met het hele gezin vrijwilligerswerk in Nepal hadden gedaan, stond zij bij onze thuiskomst met een tuinfakkel voor de deur, met een lief kaartje ‘Welkom thuis’ … Dat bedoel ik nou!”

Angela Kok: “Toen wij met het hele gezin vrijwilligerswerk in Nepal hadden gedaan, stond zij bij onze thuiskomst met een tuinfakkel voor de deur, met een lief kaartje ‘Welkom thuis’ … Dat bedoel ik nou!”