fb

Gouden verhalen
en verbintenissen

Jij bent goud, omdat…

‘Delft is goud, jij bent goud’ draait om bijzondere verbintenissen tussen mensen. Tijdens het Gouden Eeuwjaar halen wij deze gouden verhalen op en delen ze – onder andere – via deze website. Op deze pagina lees je een selectie van de talloze verhalen waar de gouden klinkers symbool voor staan.

Wil je het verhaal van jullie verbintenis ook delen? Stuur een mail met een korte toelichting en je contactgegevens naar info@delftisgoud.nl o.v.v. gouden verhaal. Wij nemen graag contact met je op.

Hij is er nog steeds, hoe mooi is dat?

Hij is er nog steeds, hoe mooi is dat?

In 2004 trouwde Renée Heetland met Ton van de Nieuwenhuijzen. Een sociaal dier, alom geliefd: dat lees je wel af aan al die blijken van medeleven die het paar krijgt sinds Ton ongeneeslijk ziek is. Naast al het verdriet is er dan ook heel veel troost, liefde en geluk, vertelt Renée.

Voor alle Papen en Paapjes

Voor alle Papen en Paapjes

“De buurt rond de plek waar nu de Maria van Jessekerk staat, is sinds de reformatie bekend als de Papenhoek: voornamelijk bewoond door katholieken. En dan heten wij ook nog eens Paap! Een gouden klinker met de initialen PAAP is dan ook een historische must, als eerbetoon aan alle Papen en Paapjes!”

Het moest gewoon zo zijn

Het moest gewoon zo zijn

“Een tijdje geleden las ik iets over het project ‘Delft is goud, jij bent goud’, en toen overwoog ik meteen: ik laat Freds naam vereeuwigen in het straatbeeld van Delft! Je mag immers maximaal vier initialen op de klinker laten graveren, nou: FRED dus! Maar ik maakte er niet direct werk van…”

Zonder haar was ik niet wie ik nu ben

Zonder haar was ik niet wie ik nu ben

“In 2012 hebben zich bij mijn moeder de eerste verschijnselen van de ziekte van Parkinson geopenbaard. Inmiddels is ze voor haar functioneren volledig afhankelijk van medicatie, en zet ze zich met tomeloze energie in om aandacht te vragen voor de problemen waar Parkinsonpatiënten mee te maken hebben.”

Jaber verdient een gouden toekomst

Jaber verdient een gouden toekomst

“Jaber is van mijn leeftijd en kwam zo´n twee jaar geleden van Syrië naar Nederland. We spraken af op een terrasje, en het klikte. Ik wist meteen: dit is geen maatje of buddy – nee, dit wordt gewoon een vriend!”

Oma helpt altijd iedereen

Oma helpt altijd iedereen

“”Onze oma is vier jaar geleden naar Delft verhuisd, vlakbij de Albert Heijn en onze school, we kunnen er altijd heel makkelijk langs gaan – Elian maakt daar z’n huiswerk, dan kan hij zich beter concentreren…”

Marjolein heeft voor iedereen oog

Marjolein heeft voor iedereen oog

“Toen wij in de Hof van Delftlaan kwamen wonen, bestond daar nog geen echte straatcultuur, er waren weinig onderlinge contacten tussen de bewoners. Daar wilde ik verandering in brengen…”

Derrick is een rolmodel voor jongeren

Derrick is een rolmodel voor jongeren

“Ik ben heel gepassioneerd over talentontwikkeling, of het nu gaat om kinderen, studenten of professionals in een organisatie: ik wil helpen om ze op de juiste plek te zetten…”

Ik ben een fan van Hildert

Ik ben een fan van Hildert

“Hildert en ik zijn al heel lang samen, sinds 1990. In 1998 zijn we getrouwd, al heette dat toen nog een geregistreerd partnerschap. We wonen overigens niet in Delft, maar in Den Haag…”

Secrid is commercieel én sociaal

Secrid is commercieel én sociaal

“Wij hebben als Werkse! geen bepaalde persoon uitgekozen voor een gouden klinker, maar een heel bedrijf. Secrid is de firma van die kleine portemonneetjes waar je je pasjes handig kunt opbergen…”

Geen moeite is haar te veel

Geen moeite is haar te veel

“Concordia een multisportvereniging, onze leden zijn verspreid over vier takken van sport: voetbal, cricket, tennis en golf – we hebben een eigen 9-holes par-3 golfbaan. Eerst ben ik jarenlang bestuurslid geweest…”

Mirte weet iedereen mee te krijgen

Mirte weet iedereen mee te krijgen

“Ik doe in kleding, met als specialiteit jeans: ik wil graag aan iedereen een passende jeans verkopen. Twintig jaar geleden is die passie gewekt, toen ik in loondienst kwam bij The Way In, dé denimwinkel van Delft…”