fb

Bestel de
gouden klinker &
geef ‘m cadeau!

Vind jij iemand goud? Geef een unieke klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in het straatbeeld van Delft.

Wie vind jij goud?

‘Delft is goud, jij bent goud’ draait om de gouden verhalen van deze tijd. In dit Gouden Eeuwjaar kan je een héél bijzonder cadeau bestellen voor iemand die jij goud waard vindt: een gepersonaliseerde gouden klinker die voor eeuwig wordt verankerd in het straatbeeld van Delft. Elke klinker staat symbool voor een verhaal dat verschillende mensen met elkaar verbindt. Lees verder

Activeer je
gouden klinker en
zie ‘m terug op
de gouden loper

Gouden verhalen

Hij is er nog steeds, hoe mooi is dat?

Hij is er nog steeds, hoe mooi is dat?

In 2004 trouwde Renée Heetland met Ton van de Nieuwenhuijzen. Een sociaal dier, alom geliefd: dat lees je wel af aan al die blijken van medeleven die het paar krijgt sinds Ton ongeneeslijk ziek is. Naast al het verdriet is er dan ook heel veel troost, liefde en geluk, vertelt Renée.

Voor alle Papen en Paapjes

Voor alle Papen en Paapjes

“De buurt rond de plek waar nu de Maria van Jessekerk staat, is sinds de reformatie bekend als de Papenhoek: voornamelijk bewoond door katholieken. En dan heten wij ook nog eens Paap! Een gouden klinker met de initialen PAAP is dan ook een historische must, als eerbetoon aan alle Papen en Paapjes!”

Het moest gewoon zo zijn

Het moest gewoon zo zijn

“Een tijdje geleden las ik iets over het project ‘Delft is goud, jij bent goud’, en toen overwoog ik meteen: ik laat Freds naam vereeuwigen in het straatbeeld van Delft! Je mag immers maximaal vier initialen op de klinker laten graveren, nou: FRED dus! Maar ik maakte er niet direct werk van…”